У Єрусалимі на зупинках пролунали вибухи: є загиблі та поранені (ФОТО, ВІДЕО)

Наразі відповідальності за теракт ніхто на себе не взяв. Поліція проводить всебічне розслідування та намагається встановити винних.

На місці вибухів працювали правоохоронці, рятувальники та медики швидкої допомоги. Наразі відомо про двадцять постраждалих, двоє з яких у критичному стані. Повідомляється, що загинув підліток. Стан деяких постраждалих залишається нестабільним.


Вранці в середу в двох місцях, розташованих біля в'їзду в Єрусалим, здетонувало два вибухові пристрої. Перший вибух стався на зупинці громадського транспорту у Гіват-Шаулі близько 7:00. Другий вибух пролунав в автобусі на перехресті Рамот неподалік першої локації буквально за півгодини.



За попередніми даними, здетонували саморобні вибухові пристрої, які були додатково "начинені" цвяхами та болтами для збільшення радіуса ураження. Вибухівку привели в дію дистанційно. Пристрої перебували у сумках, які терористи залишили у місцях скупчення людей.


Оскільки вибухи сталися в ранковий час, який завжди вважається годиною-пік, то постраждалих виявилося чимало. За інформацією місцевих медиків, постраждали понад 15 осіб. Люди отримали травми різного ступеня тяжкості та були госпіталізовані. На жаль, внаслідок теракту у лікарні помер підліток.


Правоохоронці висунули версію про те, що вибухи, що послідували один за одним, - це не збіг, а добре продумана та скоординована атака. За інформацією світових ЗМІ, поліцейські вже затримали трьох палестинців, які підозрюються в причетності до теракту.




Також повідомляється про те, що прем'єр-міністр Єрусалима, що йде, Яїр Лапід скликав екстрену нараду з керівниками національної служби безпеки.

Раніше "Коментарі" писали: атака на Бєлгород під чужим прапором: яку провокацію може готувати Кремль – чи розуміють це росіяни . Після таких історій, як Беслан, "Норд-ост", підірвані будинки в Москві, підводний човен "Курськ" - від путінського режиму можно очікувати всього чого завгодно.