У Бородянці під завалами знайшли тіла 41 загиблого

У селищі Бородянка Київської області рятувальники розібрали всі завали

В населеному пункті Бородянка, що на Київщині, рятувальники, розбираючи руїни, що залишились від зруйнованих в часи бойових дій будинків, знайшли 41 загиблого мешканця. Про це інформує Суспільне.

"На сьогодні розібрали всі завали, знищено повністю 8 багатоповерхових будинків, 32 будинки пошкоджено частково. На території нашої громади знищено приватні будинки - близько 500 будинків знищено повністю. Частково зруйновані або зазнали уражень ще близько 450 будинків", - зазначив виконувач обов'язків голови Бородянської селищної ради Георгій Єрко.

Як він розповів, з-під завалів дістали 41 тіло.

"Тих людей, які були розстріляні, їхні рідні й близькі поховали на подвір'ї або на городі. Частину людей ще встигли поховати на цвинтарі, то я думаю, це близько сотні чоловік", - додав посадовець.

Виявляється, загарбники перешкоджали поховати загиблих, навіть забирати тіла за 10-15 днів після страти.

"Потрібно було йти в комендатуру, з кимось домовлятися, тому що рух по центральних вулицях був заборонений", - додав керівник селищної ради.

Ще Єрко повідомив, що в разі непокори загарбники будь-коли могли розстрілювати місцевих мешканців.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Київській області знайшли важливу службову документацію окупантів. На Київщині військові Національної гвардії України знайшли службові документи вояків російського модуля розвідки та управління. В оприлюдненому повідомленні зазначено, що знайдена документація противника стане в пригоді українським військовим, щоб проаналізувати методи, за допомогою яких ведуть розвідку та управляють військовими угрупуваннями агресора.