Трагічний випадок на Волині: вагітна жінка з'їла гриби

Вагітна жінка отруїлась грибами та потрапила до лікарні

26-річна вагітна жінка після вживання грибів відчула нудоту, однак проігнорувала симптоми, адже з її чоловіком було все гаразд. За кілька днів стан жінки погіршився і їй знадобилась госпіталізація після отруєння грибами.

18 жовтня "швидка допомога" відвезла вагітну жінку в обласний перинатальний центр після повідомлень про отруєння грибами. Пацієнтка поступила у важкому стані із тахікардією, задишкою, інтоксикацією та зневодненням, адже впродовж трьох днів вона не могла їсти пити та блювала близько 30 разів на день.

Після потрапляння в лікарню її одразу госпіталізували в реанімацію та виявили, що дитина загинула внутрішньоутробно до моменту прибуття в медзаклад. Після інтенсивного лікування стан пацієнтки нормалізувався. Також медики провели операцію розродження.

Як виявилось, вагітна жінка з чоловіком та кумом назбирали польських грибів та маслюків на Волині. Після їх споживання жінка відчула нудоту, однак через нормальний стан чоловіка не надала цьому значення. Проте за три дні пацієнтка була змушена викликати "швидку".

"Насамперед, вагітним жінкам взагалі протипоказано їсти гриби. Основна порада для усіх решта — не споживайте дикорослих грибів, якщо не маєте абсолютної впевненості у тому, що вони безпечні. Якщо ви все ж поїли грибів і після цього виникли симптоми отруєння – негайно звертайтеся за медичною допомогою", - повідомив лікар Іван Вороблевський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Волині голова дитини небезпечно застрягла у каструлі.

Також "Коментарі" писали про інцидент, коли на чоловіка, який пішов по гриби напала ведмедиця.