Головна Новини Суспільство події Трагедія в серці Копенгагена: горить найстаріша біржа у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Трагедія в серці Копенгагена: горить найстаріша біржа у світі

Будівлю старої фондової біржі, яка датується 17 століття

16 квітня 2024, 14:30
Поділіться публікацією:

В одній з історичних пам'яток Копенгагену, Старій фондовій біржі, яка нині використовується як штаб-квартира Данської торгової палати, сталася велика пожежа. Ця подія викликала значне занепокоєння серед громадськості та влади, оскільки будівля має велике культурне значення.

Трагедія в серці Копенгагена: горить найстаріша біржа у світі

У Копенгагені горить найстаріша біржа у світі

За інформацією місцевих пожежних служб, вогонь швидко поширився по будівлі, частково через риштування, які були встановлені через ремонтні роботи. Значні ускладнення виникли і через мідний дах будівлі, який, як повідомляється, був повністю охоплений полум’ям.

На жаль, 56-метровий шпиль, відомий своєю унікальною конструкцією у формі переплетених хвостів чотирьох драконів, обвалився.

Міністр оборони Троельс Лунд Поульсен висловив своє глибоке співчуття з приводу втрати: "Це жахливі картини. Знакова будівля, яка мала велике значення для багатьох поколінь датчан, нагадувала нам про наш власний Нотр-Дам у моменти втрати".

Міністр культури Данії Якоб Енгель-Шмідт зазначив:

"Ми втратили не просто будівлю, а 400 років нашої культурної спадщини".

Наразі офіційні особи не надали інформацію про причини пожежі, але поліція активно працює на місці та закликала мешканців та гостей міста уникати центральної частини Копенгагена для забезпечення безпеки та сприяння оперативному реагуванню на надзвичайну ситуацію.

Трагедія в серці Копенгагена: горить найстаріша біржа у світі - фото 2

3 маловідомих фактів про Стару фондову біржу в Копенгагені

1. Місце для короля: В історії біржі є періоди, коли вона використовувалася не лише для торгівлі, але й як місце проведення офіційних прийомів королівської родини. Одна з зал була спеціально адаптована для королівських заходів.

2. Архітектурний стиль: Будівля виконана в стилі голландського Ренесансу, що було досить нетипово для Скандинавії того часу. Це стильове рішення зумовлене впливами та культурними зв'язками Данії та Нідерландів у той період.

3. Таємничі підземелля: Під будівлею Старої фондової біржі знаходиться ряд підземних ходів і приміщень, про які мало хто знає. Ці підземелля колись використовувались для зберігання товарів та документів, а також як укриття під час облог та атак.

Трагедія в серці Копенгагена: горить найстаріша біржа у світі - фото 3




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини