Терпець урвався: "євробляхери" зібралися під Верховною Радою

Акція "євробляхерів" заблокувала весь урядовий квартал

У Києві на вулиці Грушевського проходить акція протесту "євробляхерів". Демонстранти на автомобілях вишикувалися біля входів до Верховної Ради. Про це повідомляють організатори акції - громадське об'єднання "АвтоЄвроСила" в Facebook.

Учасники акції протесту вимагають від влади виконання передвиборчих обіцянок - а саме, прийняти законопроект № 3704, який дозволить розмитнювати автомобілі за доступною ставкою.

Відзначається, що учасники акції з'їхалися з усієї України. Акція передбачається довгостроковій - протестувальники вже встигли встановити польову кухню.

Крім автовласників, в Києві проходить ще одна протестна акція - на площі Конституції зібралися підприємці. Представники малого бізнесу вимагають від влади зберегти спрощену систему оподаткування.


Як повідомляв портал "Коментарі", поліція Києва перейшла на посилений режим патрулювання вулиць. Порядок у столиці забезпечуватимуть патрулі поліції спільно з бійцями Нацгвардії. Для забезпечення порядку залучать також кінологів і вибухотехніків. Посилений режим вводиться у зв'язку з раніше анонсованого масовими акціями. Організатори мітингів і акцій попередили, що у своїх заходах будуть залучати автотранспорт. У зв'язку з цим, рух на деяких вулицях у Києві може бути ускладнене. Поліцейські просять водіїв враховувати цю незручність і планувати об'їзні маршрути.