Головна Новини Суспільство події Теракти на Луганщині: екс-військовий хотів підірвати госпіталь і залізничну станцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Теракти на Луганщині: екс-військовий хотів підірвати госпіталь і залізничну станцію

В Офісі генпрокурора повідомили про затримання колишнього військового ЗСУ в Луганській області, який планував перейти на службу до так званої «ЛНР»

20 червня 2020, 20:00 comments1758
Поділіться публікацією:

В Луганській області правоохоронці попередили вчинення декількох терористичних актів колишнім військовослужбовцем Збройних сил України. Про це повідомляє прес-центр Офісу генерального прокурора України.

Теракти на Луганщині: екс-військовий хотів підірвати госпіталь і залізничну станцію

Фото: gp.gov.ua

Як встановили попередньо слідчі, колишній військовослужбовець, який протягом 2018-2019 років проходив службу в районі ООС на Донеччині, планував перейти на бік так званої "республіки ЛНР" і влаштуватися там на службу до адміністрації. Так, чоловік планував підірвати декілька об’єктів військової інфраструктури та транспортного сполучення. Повідомляється, що він встановив вибухові пристрої біля будівлі 59-го військового госпіталю у Сєвєродонецьку (там перебуває близько 170 людей – хворі військовослужбовці та медики). Крім того, фігурант заклав вибухівку на залізничній станції у місті Рубіжне на той ділянці колії, де зазвичай проходить розвантаження військової техніки.

Зловмисника затримали за ст.15 (замах на злочин), ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Додамо, що вибухівку фахівці знайшли та знешкодили.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала неонацистів у Харкові та Києві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини