Головна Новини Суспільство події Таємне сховище з мільйонами у брата судді Вовка: як може далі розвиватися справа
commentss НОВИНИ Всі новини

Таємне сховище з мільйонами у брата судді Вовка: як може далі розвиватися справа

Експерти оцінили перспективи справи про хабар у 100 тис. доларів, за який НАБУ затримало брата судді ОАСК Павла Вовка

7 квітня 2021, 13:24 comments1554
Поділіться публікацією:

НАБУ повідомляє про затримання двох адвокатів, серед яких рідний брат голови ОАСК Павла Вовка — Юрій. Їх нібито викрили "на гарячому" в отриманні хабаря в 100 тис. доларів для подальшої передачі суддям ОАСК. Також повідомляється про якесь таємне сховище готівки. "Коментарі" запитали в експертів, куди може завести ця ситуація і чи буде продовження.

Таємне сховище з мільйонами у брата судді Вовка: як може далі розвиватися справа

Затримання брата Вовка за хабар. Фото: НАБУ

"Війна НАБУ з представниками судової системи триває"

Виконавчий директор в Центрі прикладних політичних досліджень "Пента", політичний експерт Олександр Леонов зазначає, що історія триває досить довго. І продовження, схоже, буде.

"Ситуація прямо пов'язана з одіозним суддею Павлом Вовком. Він фактично людина-мем, який став втілення української системи "правосуддя". На жаль, в протистоянні НАБУ з Вовком, які уособлюють корупційну систему суддівства, поки виграє Вовк. Тим більш принципово для НАБУ здобути перемогу, продемонструвати суспільству хоч якийсь успіх", — пояснює Олександр Леонов.

За його словами, намагаючись "дістати" Вовка, представники антикорупційних інституцій використовують різні методи.

"Але повістки він або не отримує, або, отримавши, не йде в суд. До того ж його прикривають колеги. Це підвищує градус протистояння, загострення пристрастей в битві двох систем — антикорупційної і суддівської, кожну з яких ми чимало критикуємо. І зараз НАБУ намагається зайти з іншого боку. Через людей, які пов'язані з Вовком, але не мають суддівського імунітету. Це спроба представників НАБУ отримати потрібні докази проти глави ОАСК, переламати ситуацію на свою користь, — вважає Олександр Леонов. — Але говорити про те, що це вийде, передчасно. Ми бачимо, як Вовк впирається, як використовує всі можливості — правові та неправові, щоб піти від відповідальності. А відповідати йому, думаю, є за що".

Політексперт підкреслює, що Офіс президента в цій ситуації зайняв, в кращому випадку, нейтральну позицію.

"Минулого року Зеленський обіцяв почати консультації про розпуск ОАСК, — нагадує Олександр Леонов. — Але поки ніяких рухів у цьому напрямку не зроблено. Війна НАБУ з представниками судової системи триває. Як і весь цей серіал. Але щоб перемогти корупціонерів в мантіях, необхідна концентрація зусиль НАБУ, ОПУ, генпрокуратури. А поки цього не видно".

"Між НАБУ і главою ОАСК Павлом Вовком є конфлікт, який триває вже досить довго"

Віце-президент Світового юридичного альянсу, старший партнер в Адвокатської компанії "Кравець та Партнери" Ростислав Кравець вважає, що ця ситуація свідчить про перевищення НАБУ своїх повноважень.

"Між НАБУ і главою ОАСК Павлом Вовком є конфлікт, який триває вже досить довго. Можливо, завдання №1, поставлена іноземними кураторами НАБУ, — взяти під контроль ОАСК. В Україні є два суди, які можуть скасовувати рішення виконавчої і законодавчої влади. Перший — Конституційний суд України, який рейдерські захоплено за активної участі президента. Другий — ОАСК", — зазначає Ростислав Кравець.

Він підкреслює, що навіть з офіційних повідомлень НАБУ і наближених до нього журналістів зрозуміло, що Павла Вовка постійно намагаються зловити на хабарі. В тому числі за допомогою провокацій.

"Вчора ми бачили чергову провокацію хабара, яка, між іншим, заборонена українським законодавством. Фактично детективи НАБУ вчинили злочин. Невідомо, чи отримали вони дозвіл суду проводити обшуки, взагалі проводити цю операцію. Думаю, перспективи нової справи туманні. Все перетворитися на черговий фарс з третьосортого серіалу, який ми спостерігаємо у виконанні НАБУ вже три роки", — прогнозує Ростислав Кравець.

Нагадаємо, Тупицький знову не прийшов на суд з обрання йому запобіжного заходу: що сталося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

7 квітня 2021, 17:00

А теперь умножьте это бабло на количество судей в этой стране, небось получится второе ВВП. И это не крупные бизнесмены, а обычные госслужащие. А не будет им ничего: мы уже видели бриллиантовых прокуроров и т.д. Со временем мы ещё будем выплачивать этим вовкам компенсацию, как несправедливо отстраненным и обвиненным, в миллионах гривен!

Влад

7 квітня 2021, 14:10

В УКРАЇНІ треба раз і назавжди припинити УЗУРПАЦІЮ ВЛАДИ ТА КРИВОСУДДЯ усіма корумпованими ЕФОРАМИ у мантіях недоторканості, котрі десятками років з 1923 року приписували та підлаштовували "кривосуддя, свої права, заробітне і пенсійне забезпечення та конституцію" держави УКРАЇНА та нормативні акти під себе та своїх дітей та нащадків, котрі могли безкарно робити все що їм збреде на трезву, п'яну та обкурену голову, а їм щоб за це нічого не могли зробити...!!! Бо бач, які вони в сутанах та з родин недоторканих "кривосуддів"...!!! В Україні мають бути створені ТРИБУНАЛИ для суддів з вибірковою командою присяжних, котрі будуть притягувати до відповідальності цих ЕФОРІВ за "кривосуддя і двояке трактування і винесення рішень" по ЗАКОНАМ УКРАЇНИ на котре вони давали та дають своє кривоблудне ОДОБРЯМС...!!! Водій коли порушує ПДР його штрафують, а коли ЕФОРИ кривоблуддя в мантіях недоторканих котрі роками вчилися і були прийняті на державну роботу, котру оплачує уся ГРОМАДА УКРАЇНИ, як платники податків в казну держави, виносить за відомо неправомірне рішення то кажуть, що АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД їх поправить, якщо вони помилилися, ТАК ДЛЯ ЧОГО ДЕРЖАВІ та ГРОМАДІ УКРАЇНИ ці тупі корумповані ЕФОРИ, що виносять завідомо помилкові рішення в збиток Держави та Громади України, а є лише САТЕЛІТАМИ (паразитуючими елементами) СУСПІЛЬСТВА УКРАЇНИ, котрі лише усе споживають та не створюють для ГРОМАДИ УКРАЇНИ жодних матеріальних, моральних, законодавчих та суспільних благ...???!!!


Новини