Головна Новини Суспільство події Суецький канал завмер: затор через величезне судно триває третій день (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Суецький канал завмер: затор через величезне судно триває третій день (ФОТО, ВІДЕО)

Контейнеровоз Ever Given майже такої ж довжини, як і Empire State Building, сів на мілину

25 березня 2021, 18:12 comments1161
Поділіться публікацією:








Зсув величезного судна Ever Given, яке вже третій день блокує рух на Суецькому каналі, може зайняти від кількох днів до тижнів. Тим часом пробка через контейнеровоз збільшується. Про це повідомляє CNN.

Суецький канал завмер: затор через величезне судно триває третій день (ФОТО, ВІДЕО)

Фото з відкритих джерел

Експерти із судноплавства вважають, що на звільнення 224000-тонного судна, яке заклинило в Суецькому каналі, заблокувавши один із найбільш завантажених водних шляхів у світі з вівторка, можуть знадобитися дні або навіть тижні.


400-метровий контейнеровоз Ever Given майже такої ж довжини, як і Empire State Building, сів на мілину 23 березня через вітер і піщану бурю. Такі погодні умови погіршили видимість і навігацію, повідомило Управління Суецького каналу (SCA).

Сьогодні вранці спробували спустити судно на воду, але безуспішно. Ще одна спроба буде здійснена пізніше сьогодні ж, 25 березня.

За даними SCA, принаймні 160 судів, що перевозять життєво важливе паливо і вантажі, чекають можливості пройти через заблокований водний шлях.

SCA офіційно припинило рух водним шляхом, оскільки тривають спроби "розворушити" судно, яке блокує один із найбільш завантажених торгових маршрутів у світі.

Суецький канал завмер: затор через величезне судно триває третій день (ФОТО, ВІДЕО) - фото 2
Суецький канал завмер: затор через величезне судно триває третій день (ФОТО, ВІДЕО) - фото 3
Суецький канал завмер: затор через величезне судно триває третій день (ФОТО, ВІДЕО) - фото 4
Суецький канал завмер: затор через величезне судно триває третій день (ФОТО, ВІДЕО) - фото 5

Контейнеровоз довжиною 400 метрів і шириною 59 метрів продовжує блокувати транзит в обох напрямках через ключовий судноплавний канал.

"Немає іншого рішення, крім підкопу навколо корабля, що і робиться зараз з використанням єгипетських земснарядів. Проблема у тому, що ґрунт у цьому районі кам'янистий, що виводить із ладу обладнання", — розповіло джерело в SCA.

Розглядається можливість вивантаження палива на борт судна, але це може призвести до перекидання контейнеровоза.

Зазначимо, що близько 30% світового обсягу морських контейнерів щодня проходить через Суецький канал протяжністю 193 км, що становить близько 12% від загального обсягу світової торгівлі всіма товарами.

Деякі судноплавні компанії можуть бути змушені перенаправляти судна навколо південного краю Африки, що додасть близько тижня до шляху.

Додамо, що Evergreen Marine — назва суднової компанії. Evergreen — її скорочений варіант. Тоді як винуватець затору називається Ever Given.

Нагадаємо, що з' явилося вражаюче відео виверження вулкана в Ісландії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини