Стало відомо, скільки ракет запустили з Білорусі по Україні: подробиці

Найбільшому бомбардуванню з Білорусі Україна піддалася 1 квітня

З початку військової агресії Росії на нашу країну, з сусідньої Білорусі по українським територіям були запущені більш як 631 ракета. Про це повідомляють представники моніторингової групи Беларускі Гаюн.

Як стверджує це видання, перші запуски було зафіксовано 9 березня, саме того дня було запущено за мінімальними підрахунками 35 ракет. До кінця місяця і початку наступного місяця запуски російських ракет з білоруської території збільшувались з кожним днем.

Найбільше бомбардування з білоруських майданчиків по Україні сталося 1 квітня, цього дня ракети направляли на українські населені пункти що через 10 хвилин, в загальному - не менше 56 боєголовок, які мали ціль прикривати відступ російських військових з української території.

Запуски з білоруської території відбуваються і зараз. Останній запуск був проведений минулого вівторка, 3 травня, об 11:35.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що рф витратила запас ракет, залишилося близько 30%. Загарбники витратили більшу частину запасу власних високоточних ракет. Про це повідомив журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозэв. За даними, які навів Грозєв, агресори використали понад 2/3 своїх ракет. Грозєв каже, що росія може і сама виготовляти цю високоточну зброю, проте цикл випуску згадуваної ракети – майже місяць. При цьому, кількість фахівців, які можуть управляти цією високоточною смертоносною зброєю, в рф недостатня. Україна ж працює не тільки над знищенням й збиванням ракет, а працює і над виявленням цих людей, які можуть ці ракети програмувати.