Спускали собак: лікар з Рівненської області розповів про вакцинацію мешканців села, де стався спалах поліомієліту

Громадян спершу обдзвонювали, проте ті на розмови погоджувалися неохоче

Жителі Рівненщини зовсім не приязно зустріли медичну бригаду, яка хотіла обстежити малих мешканців цього населеного пункту. Адже тут відбувся спалах небезпечної хвороби – поліомієліту в одній з багатодітних сімей. Про це написав в соціальних мережах очільник місцевої санітарної служби Роман Сафронов.

Медик в своєму повідомленні зазначив, що селяни не надавали ніякої інформації телефоном, тому в цей населений пункт приїхала бригада з санітарного управління, аби вивчити ситуацію і допомогти справитись з поліомієлітом. Також обстежити дітлахів, аби знати реальну картину щодо ГРВІ та коронавірусу.

Але поліщуки показали їм, за влучним висловом головного санітарного лікаря, "цивілізацію у всій красі". Вони закривали домівки, втікали до лісу городами, спускали на подвір’ї собак, аби в будинок ніхто не зайшов. Це так "дружелюбно" зустріли обласних спеціалістів.

Очільник обласної санітарної служби нарікає на таке нерозуміння. Бо люди не хочуть налагоджувати з лікарями ніяких контактів, хоч мають біду в рідному селі. Не приходять в сільську раду, додому не пускають. Не хочуть займатись самоосвітою, прочитати в мережі про одну із самих безпечних вакцин, яка може запобігати страшній хворобі. Краще дивитись на файних котиків в соцмережі і не думати про ризики, які чекають на власних дітей.

Нещодавно саме на Рівненщині відбувся параліч в крихітної дитини. Це небезпечне захворювання викликає дериват вакцинного штаму поліовірусів 2 типу (Sabin 2). Батьки не робили профілактичних щеплень своїм дітям через релігійні переконання. В цій родині тяжка недуга виявлена ще у 6 дітей.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Рівненській області водій збив на переході візочок з немовлям.