Смертельна спека у Мецці: 550 паломників загинули

Сотні паломників загинули під час ходжу до Саудівської Аравії

Під час щорічного паломництва Хадж до Мекки сталася трагедія. Щонайменше 550 паломників померли через екстремальну спеку, яка досягла 51.8°C. Серед загиблих більшість – 323 особи – були громадянами Єгипту. Зазначається, що більшість жертв померли від хвороб, пов'язаних із високими температурами, хоча одна людина померла через травми, отримані в тисняві.

Проблеми виникли через велику кількість незареєстрованих прочан, що призвело до хаосу в таборах. Багато людей залишалися без доступу до води та їжі, що посилило ситуацію.

Йорданське міністерство закордонних справ повідомило, що 14 громадян померли від сонячного удару, а ще 17 зникли безвісти. Саудівська влада обговорює з йорданцями можливість поховання загиблих або їх повернення на батьківщину.

Хадж — це захід за участю мільйонів мусульман з усього світу і є великим управлінським завданням для Саудівської Аравії. Після цієї трагедії влада країни заявила про намір посилити контроль за процесом реєстрації паломників, щоб уникнути подібних подій у майбутньому.

За даними Головного статистичного управління Саудівської Аравії, цього року очікується участь понад 1,8 мільйонів паломників.

Читайте також на порталі "Коментарі" - із західних пустель Африки наближається несподіваний "гість" до України. Вже 20 червня у більшості регіонів країни прогнозується особливий метеорологічний феномен – пил із Сахари, який поєднується з атмосферними опадами і падає на землю у вигляді брудного дощу. Це може принести не тільки забруднені вулиці та автомобілі, але потенційні загрози для здоров'я.