Скандал із закупівлями швидких: держпідприємство не отримало придбані автомобілі

Яка компанія перемагала у тендерах на постачання автомобілів швидкої допомоги

В Україні непоодинокі скандали із закупівлями товарів та послуг. Так, державне підприємство “Медичні закупівлі України” за бюджетні кошти провели чимало закупівель автомобілів швидкої допомоги. Однак авто не отримали або отримали у терміни, що перевищують погоджені. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

Органи прокуратури звернулися до суду - у п’яти позовах вимагають стягнути з підприємства-постачальника автомобілів швидкої допомоги до бюджету 59 млн грн за порушення умов договорів. “В порушення умов договорів підприємство – переможець закупівлі упродовж 2022 – 2023 років в умовах воєнного стану вказані автомобілі швидкої допомоги поставило не в установлені договорами строки або взагалі не поставило”, - пояснили у прокуратурі.

Враховуючи це, органи прокуратури міста Києва упродовж липня-вересня поточного року пред’явили до Господарського суду Київської області 5 позовів про стягнення з недобросовісного суб’єкта господарювання штрафних санкцій за договорами на загальну суму понад 59 млн грн.

Провадження у вказаних справах судом відкрито, триває судовий розгляд.

У прокуратурі не вказали назву компанії постачальника. Однак, за даними джерел порталу “Коментарі” це може бути Товариство з обмеженою відповідальністю “Автоспецпром” #38183310. Саме ця компанія стала переможцем щонайменше у дев'яти тендерах, оголошених державним підприємством на придбання автомобілів швидкої медичної допомоги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міноборони повертає неякісні речі постачальникам.