Шукали вільні місця в реанімаціях: у Чернівецькій області в кареті "швидкої" помер італієць

Іноземця хотіли доставити до районної, а пізніше – до обласної лікарні, однак у їхніх реанімація не було місць для людей без коронавірусу

На Буковині, в машині "швидкої" пішов з життя 72-річний житель Італії, для якого не знайшлося вільного місця у відділеннях реанімації двох місцевих медичних закладів. Про це повідомляє УНІАН, отримавши інформацію від керівника Чернівецького центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимира Єленєва.

Цей інцидент мав місце зранку 13 жовтня в містечку Сторожинець. Працівники медичної бригади виїхали на виклик. Погано стало громадянину іншої держави. Очевидно, підвело серце, але коронавірусною хворобою гість буковинців не хворів.

За словами очільника центру, італійця повезли в місцевий медичний заклад, що в райцентрі Сторожинець. Але тамтешні медики лише розвели руками, бо вільних місць у реанімаційному відділенні для хворих без ковіду не було.

В обласному комунальному клінічному медзакладі міста Чернівці, так само реаніматологи не знайшли місця для громадянина Італії, який потребував невідкладного втручання лікарів.

Повезли пацієнта в інший чернівецький медзаклад швидкої медичної допомоги, але поки медична карета добиралась в іншу частину обласного центру Буковини, він пішов з життя. Його так і не змогли врятувати.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чому коронавірус в Україні перевищує навіть найпесимістичніші прогнози. Сьогодні Україна перетнула межу в 12 034 інфікованих за добу. Цей показник продовжує перевищувати навіть найпесимістичніші прогнози. Єдиний спосіб зменшити кількість нових випадків зараження COVID-19 — вакцинація та дотримання всіх протиепідемічних заходів.