Головна Новини Суспільство події СБУ повідомила про підозру заступнику міністра оборони РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ повідомила про підозру заступнику міністра оборони РФ

Його підозрюють у вчиненні злочинів одразу за трьома статтями

18 лютого 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру заступнику міністра оборони Російської Федерації, генерал-полковнику Андрію Картаполову. Його підозрюють у вчиненні злочинів одразу за трьома статтями. Про це повідомляє прес-служба правоохоронного відомства. 

СБУ повідомила про підозру заступнику міністра оборони РФ

СБУ повідомила про підозру заступнику міністра оборони РФ - фото з відкритих джерел

За даними слідства, Картаполов підозрюється у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, веденні агресивної війни, а також порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством. 

В СБУ повідомляють, що заступник міністра оборони РФ "перебуваючи на посаді начальника Головного оперативного управління – заступника начальника Генерального штабу ЗС РФ, здійснював планування і координацію дій підрозділів збройних сил держави-агресора та підконтрольних їм незаконних збройних формувань по захопленню міста Дебальцево та прилеглих до нього населених пунктів". 

Слідчі Служби безпеки переконані, що Картаполов здійснював діяльність за попередньою змовою з іншими особами з-поміж керівництва Збройних сил Російської Федерації. 

Слідство також встановило, що у серпні 2014 року підозрюваний за участю інших представників командування ЗС РФ забезпечував планування і керування російськими підрозділами під час їх вторгнення на територію України, брав участь в організації віроломного вбивства українських воїнів біля Іловайська під час їх виходу так званим "зеленим коридором" під надані "гарантії" керівництва РФ, а також забезпечував подальшу збройну окупацію інших населених пунктів Донецької і Луганської областей.

Раніше "Коментарі" повідомляли: підозра у державній зраді, а також порушенні рівноправності громадян — саме такий вердикт винесли співробітники Служби безпеки України стосовно скандально відомого блогера, творця партії імені себе Анатолія Шарія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини