СБУ припинила незаконне вивезення деревини за кордон

За підробленими документами зловмисники вивозили до 1000 кубометрів деревини в місяць

Щомісяця з України за підробленими документами вивозилось до 1000 кубометрів лісу. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Зловмисники перевозили в місяць до 30 вантажівок. Українську деревину до країн ЄС завозили за сфальсифікованими документами. Аби їх підробити залучили представників лісових господарств з Сумської, Вінницької, Хмельницької та Київської областей.

Щомісяця зловмисники отримували відкати у сумі майже 4 млн гривень. Правоохоронці затримали їх на гарячому, коли ті передавали черговий транш хабаря посадовим особами лісогосподарського підприємства Сумщини.

"У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 201-1, ст. 368 та ст. 369 КК України, тривають слідчі дії. Додатково встановлюється причетність службових осіб інших підприємств та установ лісової галузі", - йдеться у повідомленні.

Затримання силовики проводили спільно з працівниками Львівської обласної прокуратури.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що цілий арсенал зі зброєю виявили співробітники Служби безпеки України під час антитерористичних навчань на кордоні з Білоруссю. Неподалік від селища Бутове на Рівненщині спецпризначенці знайшли дві реактивні протитанкові гранати РПГ-26, вісім ручних гранат РДГ-5 із запалами до них, п'ять кілограмів вибухової речовини, два магазини до АК-74 та 170 патронів. Все це виявили у ході відпрацювання прикордонної смуги держкордону України. Всі вилучені засоби спецпризначенці направили на експертизу. У вилученні зброї працівникам СБУ допомогли представники Нацполіції.