Головна Новини Суспільство події Сьогодні помер народний артист України
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьогодні помер народний артист України

Мирослав Скорик був музикантом і композитором, а також Героєм України

1 червня 2020, 20:32 comments3561
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 1 червня, у віці 81 року помер музикознавець, видатний композитор і народний артист України Мирослав Скорик. Про це на своїй сторінці в Facebook написав головний режисер Національної опери України ім.Шевченка, оперний співак Анатолій Солов'яненко.

Сьогодні помер народний артист України

"Відійшов у вічність видатний діяч мистецтв і щирий, надійний друг — Мирослав Михайлович Скорик", — зазначено в повідомленні артиста на сцені.

Також слова скорботи і співчуття близьким висловила і ведуча Львівської обласної філармонії Ольга Лозинська, зазначивши, що маестро покинув цей світ, щоб надійти в кращий.

Мирослав Скорик — автор музики до фільмів "Тіні забутих предків", "Гуси-лебеді летять", "Високий перевал" та інших радянських кінострічок.

Має звання Героя України за визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку національного музичного мистецтва, багаторічну плідну композиторську, педагогічну і громадську діяльність.

Також є власником ордена "За заслуги" I ступеня за вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток України, високий професіоналізм та багаторічну сумлінну працю, ордена "За заслуги" II ступеня — за вагомий особистий внесок в увічнення пам'яті Івана Франка, ордена "За заслуги" III ступеня за значний особистий внесок у розвиток українського музичного мистецтва, багаторічну творчу і педагогічну діяльність.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що зкінчався азіатський мільярдер Стенлі Хо, залишивши спадщину своїм дітям 17.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини