Працював на загарбників, а потім пішов у ТЦК: що буде мешканцю Херсонщини

ДБР затримало перебіжчика, який після звільнення Херсона знов «перевзувся» та влаштувався служити у ТЦК

Працівники ДБР у співпраці з СБУ затримали та повідомили підозру колишньому співробітнику "Дар’ївської колонії", який працював на загарбників під час окупації Херсонщини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державного бюро розслідувань.

Під час окупації частини Херсонської області колишній інспектор колонії влаштувався на аналогічну посаду до загарбників. Він працював в захопленому закладі на "нову владу" до звільнення частини регіону, а після деокупації вирішив залишитися на підконтрольній Україні території.

Згодом чоловік був мобілізований та став служити в одному з районних ТЦК Одеської області, де вручав повістки військовозобов’язаним. Колегам чоловік розповідав про свою свідому позицію та заперечував співпрацю з окупантами.

У результаті проведення оперативно-слідчих дій працівники ДБР знайшли документацію щодо функціонування колонії під час окупації, допитали свідків та викрили перебіжчика.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

17 вересня 2024 року під час занять з вогневої підготовки між інструктором та одним з курсантів виник конфлікт. У результаті суперечки посадовець побив військовослужбовця прикладом автомата. З тілесними ушкодженнями курсанта було госпіталізовано до лікарні. Вже наступного дня слідчі Бюро порушили провадження за ч. 5 ст. 426-1 ККУ. Досудове розслідування триває.

Читайте також: Військовий викрадав майно з частини та здавав у ломбард

Слідством встановлено, що 32-річний кулеметник з липня по вересень 2023 року викрадав військове майно, а саме: три дальноміри Rangemaster 2800 Leica, які в подальшому здав в ломбард. Таким чином державі заподіяно збитків на суму майже 95 000 грн. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років.