Потрапив під обстріл окупантів: загинув артист балету Національної опери України Артем Дацишин

26 лютого артиста обстріляли російські військові

Під час війни трагічно пішов з життя один з провідних артистів балету Національної опери України Артем Дацишин.

Ще 26 лютого він попав під обстріл російських агресорів. Дацишина було поранено, він помер у лікарні. Про це інформує в соціальній мережі журналістка Ганна Мамонова.

Попрощатись з покійним митцем можна буде 18 березня об 11 годині ранку. Кремація на Байковому кладовищі.

Артисту було 43 роки. До Києва приїхав з Херсону, звідки був родом. Про його ролі в балеті зазначали, що їх вирізняє особлива академічна виразність, що вони виконані з романтичною піднесеністю, психологічною глибиною. Дацишин виконав головні партії у зіркових виставах - "Лебединому озері", "Лускунчику", "Сплячій красуні" П. Чайковського, "Жізель" А. Адана, "Баядерці" Л. Мінкуса, "Ромео і Джульєтта" С. Прокоф’єва. Разом з колективом Національної опери побував на гастролях у Німеччині, Японії, Австрії, Швейцарії, Лівані, Італії, Іспанії, Франції, Канаді, США, Португалії.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що заслужена артистка України загинула під час ракетного обстрілу Києва. Заслужена артистка України Оксана Швець 17 березня загинула в результаті обстрілу житлового будинку в Києві російськими загарбниками. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву опублікував Київський національний академічний молодий театр на своїй сторінці у Фейсбуці. Театральний критик Олег Вергеліс зазначив, що зовсім нещодавно, 10 березня, Оксана Швець святкувала свій день народження, а вже через тиждень загинула через бомбардування російськими окупантами. Поранення також отримав син української артистки Олександр.