Пошкоджено десятки будинків: у Польщі сталася масштабна пожежа в селі (ВІДЕО)

У польському селі Нова Бяла сталася масштабна пожежа, яка пошкодила десятки будівель і житлових будинків

У селі Нова Бяла (Nowa Biała), розташованій на півдні Польщі у Малопольському воєводстві, сталася велика пожежа, в результаті якої постраждало 9 осіб і кілька десятків будівель.

Польське радіо RMF 24 повідомляє, що пожежа пошкодила 44 будівлі. Вогонь швидко поширювався, тому що вони були дерев'яними. Без даху над головою залишилося понад сто осіб, їх тимчасово поселили родичі і друзі.

Більшість постраждалих мешканців отруїлися димом і отримали незначні опіки, але їх життю і здоров'ю нічого не загрожує. У важкому стані евакуювали авіацією тільки одного жителя Нової Бяли - він впав із даху й пошкодив хребет.

Польський прем'єр Матеуш Моравецький відреагував на надзвичайну ситуацію і зазначив, що такої пожежі тут не було 30 років. Він заявив, що найближчим часом будуть оцінені втрати від пожежі і влада подбає про постраждалих.

На місці події працюють близько 400 рятувальників, до них на допомогу залучили військових. Що стало причиною пожежі - не повідомляється.

Нагадаємо, що на сході Чехії в місті Богумін сталася масштабна пожежа у багатоповерховому будинку. За попередніми даними, померли 11 осіб. Голова поліції Томаш Кужель заявив, що правоохоронні органи затримали чоловіка, якого підозрюють у підпалі будинку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в іранському місті Кум сталася велика пожежа і вибухи на хімічному заводі. На місці події працювали близько 150 пожежників і 20 автомобілів. За даними місцевих ЗМІ, постраждало щонайменше шість осіб, двоє з яких - рятувальники.