Померла популярна народна артистка України

За два дні до свого 76-річчя померла українська співачка.

Народна артистка України Ніна Матвієнко померла у віці 75 років. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву доньки співачки Тоні Матвієнко.

Дочка артистки не уточнила подробиць смерті Ніни Матвієнко. Тоня Матвієнко виклала фото народної артистки та підписала зображення словами "мама померла…".

Ніна Матвієнко народилась на Житомирщині у селищі Неділище 10 жовтня 1947 року. У школі її порадили спробувати свої сили в Українському народному хорі ім. Г. Верьовки. Дівчина записалась у студію хору, а після двох років навчань стала солісткою. У 1967 році Хор імені Григорія Верьовки веде активну гастрольну участь за кордоном, зокрема великий успіх було досягнуто в таких країнах, як США, Канада, Мексика, Польща, Фінляндія, Франція, Корея та інші.

У 1978 році Матвієнко отримала звання заслуженої артистки України, а у 1985 році – народної. Новий творчий етап Ніни Матвієнко розпочався у 1991 році, коли вона стала солісткою ансамблю "Київська камерата". Крім співів Матвієнко також знімалась у кіно та є членкинею Спілки кінематографістів України.

Співачка вела активну діяльність та має у своє му репертуарі, як власні пісні, так і записи українських народних пісень. Матвієнко брала активну участь у Помаранчевій революції та Євромайдані. У 2006 році тодішній президент Віктор Ющенко нагородив артистку званням Героя України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що помер відомий український модельєр.

Також "Коментарі" писали про відомого смерть актора з фільмів про Гаррі Поттера.