Головна Новини Суспільство події Помер продюсер культових фільмів "Титанік" та "Аватар"
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер продюсер культових фільмів "Титанік" та "Аватар"

Продюсер оскароносних фільмів "Титанік" та "Аватар" Джон Ландау помер.

7 липня 2024, 10:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Американський кінопродюсер Джон Ландау помер 5 липня 2024 року у віці 63 років. Причиною смерті Ландау став рак, з яким продюсер боровся понад рік. 

Помер продюсер культових фільмів "Титанік" та "Аватар"

Джон Ландау та Джеймс Кемерон. Фото з відкритих джерел

Про смерть Джона Ландау оголосила його сім’я, наступного дня після загибелі 63-річного продюсера. Сестра Ландау Тіна підтвердила інформацію.

"Моє серце розбите, але також розривається від гордості та вдячності за його незвичайне життя, любов і подарунки, які він дарував мені — і всім, хто знав його фільми", — написала Тіна.

Джон Ландау у 29 років став виконавчим віцепрезидентом з виробництва художніх фільмів студії 20th Century Fox. Він керував зйомками таких відомих фільмів, як "Міцний горішок 2", "Могутні рейнджери" та "Останній з могікан". 

У 1994 році Ландау почав співпрацювати з режисером Джеймсом Кемероном, з яким зняв легендарний "Титанік" — перший фільм, який перевищив один мільярд доларів касових зборів. Крім того, Джона Ландау був продюсером ще двох висококасових фільмів Кемерона – "Аватар" та продовження стрічки "Аватар: Шлях води". Таким чином Ландау був продюсером 3 з 4 найкасовіших фільмів в історії кіно.

"Джон Ландау вірив у мрію про кінематограф. Він вірив, що кіно — це найкраща людська форма мистецтва, і щоб знімати фільми, потрібно спочатку самому бути людиною. Його запам’ятають не тільки своєю величезною щедрістю духу, але й самими фільмами", — сказав Кемерон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про першу стрічку 2024 року, яка зібрала у кінопрокаті понад мільярд доларів.

Також "Коментарі" писали про те, що стало відомо, яке нове плем'я з'явиться у фільмі "Аватар 3".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини