Помер найстаріший чоловік у світі: скільки йому було років

Помер Хуан Вісенте Перес, який був визнаний найстарішим чоловіком у світі. Він прожив 114 років та 312 днів.

Громадянин Венесуели Хуан Вісенте Перес Мора, який у 2022 році потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найстаріший чоловік у світі, помер 2 квітня у віці 114 років. Про це повідомили його родичі та офіційні особи у Венесуелі.

Хуан Вісенте Перес народився 27 травня 1909 року у Венесуелі та був дев’ятою з 10 дітей у сім’ї. Першу третину свого життя Перес займався фермерством. У 1948 році став шерифом і відповідав за вирішення земельних і сімейних суперечок, продовжуючи працювати на власній фермі.

У 2022 році потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найстаріший чоловік у віці 112 років і 253 днів. До своєї смерті 2 квітня Хуан Вісенте Перес офіційно вважався найстарішим живим чоловіком. Він помер у віці 114 років і 312 днів, тобто менше ніж за два місяці до свого 115-річчя.

"Хуан Вісенте Перес Мора пішов у вічність у віці 114 років", - написав президент Венесуели Ніколас Мадуро.

Хуан Вісенте Перес виявився останнім живим чоловіком, який народився у першому десятилітті минулого століття.

Зазначимо, що найстарішою живою людиною у світі визнано жительку Іспанії Марію Браньяс, якій 4 березня 2024 року виповнилось 117 років. Як і більшість супердовгожителів, вона пережила, Першу світову війну, Другу світову війну, пандемію іспанського грипу та пандемію COVID-19.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про п'ятірку найстаріших живих офіційно підтверджених людей світу.

Також "Коментарі" писали про офіційно підтверджену найстарішу людину за усю історію людства. Жінка прожила рекордні 122 роки.