Політ Кернеса в капсулі: в Харкові розповіли, що сталося з мером

Кернес не хотів залишати Україну, однак на лікуванні в Німеччині наполягла його сім'я

Мер Харкова Геннадій Кернес перебуває в стабільно важкому стані, проте все не так погано, як "малюють дружні пабліки". Про це заявив під час брифінгу директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрій Сидоренко.

За його словами, політ до Берліна пройшов нормально: Кернеса везли в спеціальній капсулі, як належить за так званим ковідним протоколом. Однак мер перебуває у свідомості, не підключений до апарату ШВЛ. А чутки про кому або набряк мозку в мерії в черговий раз назвали брехливими.

Сидоренко каже, що на тлі коронавірусу у Кернеса загострилися травми, отримані після замаху на його життя шість років тому. Також чиновник запевняє, що його шеф не хотів залишати Україну, однак на лікуванні в "Шаріте" наполягла його сім'я. У Німеччині мер буде лікуватися своїм коштом, а підтримувати його буде член сім'ї, який відправився в Берлін разом з ним.

Нагадаємо, друг харківського мера Геннадія Кернеса - бізнесмен Павло Фукс - повідомив про те, що градоначальника привезли в німецьку клініку "Шаріте". Кернес знаходиться у свідомості, проте його стан важкий. Він також опублікував відео з літака.