Головна Новини Суспільство події Втеча Яценка: стало відомо, на чиєму літаку хотів полетіти соратник Коломойського
commentss НОВИНИ Всі новини

Втеча Яценка: стало відомо, на чиєму літаку хотів полетіти соратник Коломойського

Топ-фігурант «справи ПриватБанку», ймовірно, довго не думав, чиїм літаком скористатися

22 лютого 2021, 18:35 comments1987
Поділіться публікацією:

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова погодила повідомлення про підозру колишньому заступнику голови правління "ПриватБанку" Володимира Яценка. Про це свідчить повідомлення НАБУ в Telegram-каналі.

Втеча Яценка: стало відомо, на чиєму літаку хотів полетіти соратник Коломойського

Фото: НАБУ

Так, Яценкові інкримінується злочин, передбачений ч. 5 ст. 191 КК України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)".

За оперативною інформацією, колишній чиновник планував покинути Україну на приватному літаку в напрямку Відня, вилетівши з Дніпра. Але правоохоронці домоглися, щоб літак здійснив посадку в аеропорту "Бориспіль". Там і розпочато проведення невідкладних слідчих дій.

Як повідомив в Telegram-каналі екснардеп Сергій Лещенко, для втечі з України фігурант справи "ПриватБанку" і довірена особа Коломойського Володимир Яценко використовував літак олігарха.

"Олігарх вирішив заховати свого топ-менеджера у Відні, надавши борт, який числиться за його авіакомпанією. Це літак Raytheon Hawker 800XP, бортовий номер: UR-WRR, належить WindRose ( "Роза вітрів"). Співвласником цієї компанії є Коломойський через кіпрську компанію Bregenzer Limited, яка володіє половиною активів авіакомпанії. Борт, який летів до Відня, розвернувся в районі Кам'янця-Подільського і відправився до Києва, де єдиному пасажиру НАБУ вручило підозру", — йдеться в повідомленні Лещенка.

Крім того, блогер опублікував карту польоту "горе-втікача" Яценка.

Як раніше повідомлялося, олігархи Коломойський і Пінчук "ділять" українську електроенергію. Блогер розкрив подробиці, як це відбувається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини