Головна Новини Суспільство події Плаваючий килим: гігантське судно викинуло на берег Франції понад 100 тисяч мертвих риб (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Плаваючий килим: гігантське судно викинуло на берег Франції понад 100 тисяч мертвих риб (ФОТО)

Екологи помітили плаваючий килим з путасу, який покриває тисячі квадратних метрів після розливу з FV Margiris

5 лютого 2022, 11:00
Поділіться публікацією:

Голландський траулер FV Margiris, друге за величиною рибальське судно в світі, викинуло понад 100 000 мертвих риб в Атлантичний океан біля Франції. Про це повідомляє The Guardian.

Плаваючий килим: гігантське судно викинуло на берег Франції понад 100 тисяч мертвих риб (ФОТО)

Зображення, опубліковане Sea Shepherd, на якому зображено плаваючу масу мертвої риби біля Франції - The Guardian

Міністр морського флоту Франції Аннік Жирарден назвала зображення мертвої риби, яка утворила плаваючий килим із туш, помічених активістами екологічної кампанії, "шокуючими" і попросила національний орган нагляду за рибальством розпочати розслідування.

Європейський комісар з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюс Сінкявічюс також сказав, що шукає "вичерпну інформацію та докази щодо справи".

Розлив був спричинений розривом мережі траулера, повідомила група рибної промисловості Асоціації пелагічних морозильників-траулерів (PFA), яка представляє власника судна. У своїй заяві група назвала розлив "дуже рідкісним випадком".

"Відповідно до законодавства ЄС, це було записано в судновому журналі та повідомлено владі держави прапора судна, Литви", — йдеться в повідомленні. Він додав, що мертва риба буде вирахована з квоти судна.

Французька група передвиборчої групи Sea Shepherd вперше опублікувала зображення розливу, на яких видно поверхню океану, покриту щільним шаром путасу, підвиду тріски, що використовується для масового виробництва риб’ячого жиру та борошна. Зазначається, що розлив охопив понад 100 000 риб і зайняв площу близько 3 000 квадратних метрів (32 300 квадратних футів).

Траулери, такі як Margiris, використовують волокучі сітки довжиною понад кілометр і переробляють рибу на бортових фабриках, і ця практика різко критикується екологами.

Після протестів активістів Margiris був змушений покинути австралійські води в 2012 році. Судно мало квоту на вивезення 18 000 тонн риби з моря, але тодішній міністр праці Тоні Берк заборонив йому виловити з моря після громадського протесту.

Дані про трафік на сайті marinetraffic.com у п’ятницю показали, що судно, яке належить голландській компанії Parleviliet & Van der Plas і ходить під прапором Литви, все ще займалося риболовлею біля французького узбережжя.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Судноплавному саміті члени ООН розкритикували Міжнародну морську організацію та її держав-членів за відмову переглядати свою стратегію до 2023 року щодо скорочення викидів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини