Головна Новини Суспільство події Планується рейдерська атака на університет ДФС — ректор Пашко
commentss НОВИНИ Всі новини

Планується рейдерська атака на університет ДФС — ректор Пашко

Університет державної фіскальної служби хочуть насильно об'єднати з іншим вищим навчальним закладом

11 січня 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

Триває спроба рейдерського захоплення Університету державної фіскальної служби України (колишня Академія податкової служби в Ірпені). Ректор Університету Павло Пашко на своїй сторінці в соціальній мережі повідомив, що міністр фінансів Сергій Марченко почав сумнівну реорганізацію ВНЗ, яка передбачає приєднання потужної установи до іншого закладу, що не має ні студентів, ні викладачів, ні ліцензій, ні матеріально-технічної бази. Проти цього виступили як студенти, так і викладачі Університету.

Планується рейдерська атака на університет ДФС — ректор Пашко

Пашко переконаний: університет хочуть знищити. Фото: capital.ua

Після цього, Сергій Марченко вирішив звільнити Павла Пашка з посади і призначити нового в.о. ректора.

"Не дочекавшись реорганізації, той же міністр Марченко намагається незаконно звільнити мене з посади ректора і призначити нового в.о. керівника. Причому такі рішення приймаються абсолютно не аргументовано і порушуючи всі можливі процедури. Спираючись на ці незаконні рішення, які вже оскаржуються в суді, Марченко планує рейдерське захоплення університету", — пише Павло Пашко.

Основна причина атаки на Університет і його ректора — спроба заволодіти землею і матеріально-технічною базою Університету.

"Причина банальна — пошук власної вигоди. Міністр фінансів Марченко і його оточення "поклали око" на 22 гектара землі в центрі Ірпеня і на матеріальну базу Університету державної фіскальної служби України. Користуючись безвладдям при зміні керівництва вони будуть вкрадені. Так само, як під час попередніх реорганізацій було вилучено 8 гектарів землі "Соснового бору" в курортному Ворзелі. Хто не в курсі — погугліть, все є у відкритому доступі", — розповідає ректор Університету ДФС України.

Павло Пашко вже звернувся в суд і оскаржує своє звільнення. Нагадаємо, в кінці минулого року звіт про його роботу на посаді затвердив Вчена рада Університету — одноголосно, ніяких підстав для звільнення немає.

"1. Постійно зростає кількість студентів.
2. Постійно оновлюється матеріально-технічна база.
3. Ліцензіровано 9 нових спеціальностей, вдало акредитуються всі освітні програми.
4. І взагалі — в рейтингу кращих вищих навчальних закладів України "Топ-200" Університет виріс на 45 позицій", — каже ректор Університету.

За фактом незаконного звільнення Павла Пашка вже відкрито кримінальне провадження щодо міністра фінансів Сергія Марченка. До остаточного рішення суду будь-яку фактичну зміну ректора Університету буде рейдерським захопленням, нагадує Павло Пашко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини