Підліток організував "екскурсію" для ухилянтів через Тису за $1000

Наразі оперативники загону встановлюють коло осіб, причетних до організації незаконної подорожі чоловіків

На Закарпатті прикордонники затримали групу з чотирьох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон з Угорщиною, перепливаючи річку Тиса. Організатором небезпечної "екскурсії" виявився 14-річний підліток, який за $1000 обіцяв провести ухилянтів на інший бік річки.

Затримані чоловіки, жителі різних регіонів України, заплатили від 4 до 6 тисяч доларів кожен за можливість незаконно залишити країну. Вони планували переплисти Тису, одну з найбільших річок Закарпаття, що є вкрай небезпечним через стрімку течію. Прикордонний наряд помітив групу біля води та відразу затримав їх.

“Затриманими виявилися жителі Київщини, Закарпаття, Дніпропетровщини та Львівщини. За подорож із можливим смертельним фіналом у стрімкій течії річки, кожен зі спритників заплатив від 4 до 6 тисяч доларів США”, - йдеться в повідомленні прикордонників.

Правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до організації цього каналу незаконного перетину кордону. 14-річному організатору загрожує відповідальність за скоєне.

Раніше “Коментарі” писали, що з 17 липня всі чоловіки від 18 до 60 років повинні мати при собі військово-обліковий документ для перетину кордону. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України, Андрій Демченко. Вимога стосується усіх: тих, хто має відстрочку, і тих, хто їде за кордон по роботі.

Нагадаємо, що в Україні значно побільшало спроб нелегально перетнути кордон. Чоловіки, які хочуть уникнути мобілізації, готові платити від $3,000 до $20,000, щоб залишити країну через посередників.