Під Харковом горять склади

На місці працюють пожежні, за попередньою інформацією, площа пожежі становить понад 1000 квадратних метрів

У Пісочині під Харковом виникла пожежа на складах, розташованих в мікрорайоні Рижов. Про це повідомляє помічник начальника ГУ ГСЧС України в Харківській області Ігор Лупандін в коментарі Depo Харків.

За його словами, горить цех з виготовлення термопластика.

На місці працюють 10 підрозділів на автоцистернах: 7 підрозділів Головного управління ГСЧС України в Харківській області, два підрозділи університету цивільного захисту та підрозділ місцевої пожежної команди.

Загрози прилеглим до складів житлових будинків зараз немає.

Нагадаємо, правоохоронці підозрюють, що винним за пожежу у Львівській обласній інфекційній лікарні в Запоріжжі, що стався 3 лютого, може бути один з працівників. Завідувач господарсько-обслуговуючого персоналу отримав підозра

Так, працівникові 1956 року інкримінується порушення встановлених вимог пожежної безпеки і порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей (ст. 270 і 272 ККУ). У МВС кажуть, що співробітник порушив вимоги ст. 15 Закону України "Про охорону праці" та посадові інструкції. Чи не була зупинена робота обладнання з виконання робіт з підвищеною небезпекою, а це створило загрозу життю і здоров'ю людей.

Таким чином, під час проведення кисневої терапії в одній з палат-боксів в реанімаційному відділенні виникла пожежа. Загинули чотири людини - три пацієнти і лікар-анестезіолог. Повідомляється, що зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Так, президент пообіцяв зробити все можливе, щоб подібних трагедій більше не траплялося.