Окупанти завдали удару Одеському аеропорту: що відомо

Російські військові продовжують обстрілювати Одесу, цього разу вони завдали удару по міському аеропорту

Сьогодні, 30 квітня, окупанти завдали удару, ймовірно балістичними ракетами, по Одеському аеропорту. Про це повідомляється на Telegram - каналі "Одеса. Офіційно" з посиланням на оперативне командування "Південь".

Відомо, що ракетний удар росіяни завдали приблизно о пів на 7 годину вечора. В області місцеві також чули вибухи, а потім пролунав сигнал повітряної тривоги. Найімовірніше, спрацювала наша ПВО. Усіх мешканців закликали не ігнорувати сирени й ховатися в укриттях, оскільки ворог активізувався в області.

Повідомляється, що під час ворожої атаки було пошкоджено злітно-посадкову смугу аеропорту, її подальше використання неможливе.

За словами голови Одеської ОВА Максима Марченка, ворог обстріляв міжнародний аеропорт ракетним комплексом "Бастіон" із тимчасово окупованого Криму. На щастя, ніхто не постраждав.

Нагадаємо, що 26 квітня, за даними голови АТ "Укрзалізниці" Олександра Камишина, окупанти завдали ракетного удару по залізничному мосту на Одещині. На розвідному мосту були смуги для руху автомобілів та шляхи для поїздів. Він сполучав Білгород-Дністровський район з Одесою та проходив через Дністровський лиман.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що російські військові ракетою потрапили в житловий будинок в Одесі. Внаслідок удару 5 людей загинули, серед них 3-місячна дитина, ще 18 було поранено. Як з'ясувалося, ракети запустили літаки стратегічної авіації ТУ-95 Росії з акваторії Каспійського моря.

Читайте також, відомий гуморист та шоумен Максим Галкін став одним із небагатьох артистів Росії, які засудили Путіна та його вторгнення на українські території. На своїй сторінці в Instagram він опублікував відео, в якому розповів про ракетний удар по Одесі.