Найдорожче в країні Ferrari Roma : під нульове розмитнення завезено авто за $221 тисячу

Сума, яку зекономив власник від митної та податкової пільги на розмитнення цього елітного суперкара становить майже 72 тис. дол.

Найбільш вартісним авто, що зараз ввезли в нашу країну, коли ще діяв режим пільгового розмитнення, стало Ferrari, яке вартує 221,4 тис. дол.

Про це інформує заступник голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики повідомив Ярослав Железняк в своєму Telegram-каналі.

"Там в мережі пишуть, що найдорожчим авто, яке завезли з пільгою, став "кубік" Mercedes G-class за 220 тис. дол. Ні, це не так. Найдорожчою машиною стала Ferrari Roma 2020 року за 221,4 тис. дол.", - зазначив нардеп.

Як він стверджує, сума, яку зекономив власник від наданої державою митної та податкової пільги на розмитнення цього елітного суперкара становить майже 72 тис. дол.

При цьому, ще 5 квітня в нашій країні став чинним закон про пільговий імпорт у період війни. Документ спрощує форму розмитнення та повністю звільняє від оподаткування операції з імпорту транспортних засобів громадян та суб'єктів спрощеної системи оподаткування.

Разом з тим, 21 червня парламент ухвалив закон, що поновлює оподаткування імпортних товарів, а також розмитнення автомобілів, починаючи з 1 липня.

1 липня Ярослав Железняк сказав, що за весь час дії пільгового розмитнення ато, що ввозять з-за кордону, на українську територію ввезено 236 тис. 792 так звані євробляхи, сума пільг становить 26,1 млрд грн.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що У Швейцарії обговорюватимуть відновлення України: що це означає – чи є передумови для закінчення війни. У вечірньому зверненні 2 липня президент України Володимир Зеленський повідомив, що у понеділок у Швейцарії (Лугано) розпочнеться міжнародна конференція з повоєнного відновлення України.