На заводі в окупованому Армянську стався викид хімікатів

Фахівці будуть три дні поспіль перевіряти якість повітря на територіях навколо заводу "Кримський титан"

В окупованому Криму стався викид хімікатів на заводі "Кримський титан". Хмара піднялася в повітря і зникла протягом десяти хвилин. Про це повідомило "Радіо Свобода".

Завод розташований неподалік від Армянська. Це одне з найближчих міст до адмінкордону з Херсонською областю. Хімікати потрапили в повітря ще напередодні. Під час переведення системи в робочий режим стався викид сірчаного ангідриду. Представники влади запевняють, що зараз небезпеки для людей немає. Пообіцяли, що будуть по чотири рази на добу брати проби повітря і досліджувати його на наявність небезпечних частинок. Аналізи будуть проводити протягом трьох днів.

"Перші виміри вже зробили фахівці лабораторії управління МНС Росії. Вони показали, що ніяких перевищень немає. Концентрація шкідливих речовин в повітрі в Армянську в межах норми", - відзвітував голова підконтрольної Росії адміністрації Армянська Василь Теліженко.

Нагадаємо, що рівно два роки тому на "Кримському титані" стався викид невідомих хімікатів. Люди тоді скаржилися на запах кислоти в повітрі. Все навколо було вкрите порошком, схожим на іржу. Дітей з Армянська і прилеглих селищ евакуювали. Окупаційна влада Криму тоді заявила, що до забруднення призвели випаровування кислотонакопичувача, який майже пересох через відсутність дощів. За даними розвідки України, причиною екологічного лиха стали російські військові навчання. Мовляв, в резервуар з хімічними відходами потрапив снаряд.

Раніше "Коментарі" також розповідали про те, що під Сумами стався викид небезпечної хімічної речовини.