Головна Новини Суспільство події На Закарпатті депутати місцевої ОТГ після присяги заспівали гімн Угорщини
commentss НОВИНИ Всі новини

На Закарпатті депутати місцевої ОТГ після присяги заспівали гімн Угорщини

Закарпатські депутати виконали гімн Угорщини після присяги на вірність Україні

30 листопада 2020, 15:25 comments1739
Поділіться публікацією:

Закарпаття відзначилося скандалом після місцевих виборів. Інцидент стався в Сюртовской ОТГ, де місцевий голова разом з депутатами вирішив відзначити присягу виконанням гімну Угорщини.

На Закарпатті депутати місцевої ОТГ після присяги заспівали гімн Угорщини

Мозаїка з прапорів: Угорщина і Україна

Як повідомляє паблік "Закарпаття ТОП" на своїй сторінці в Facebook, правоохоронці ніяк не відреагували на те, що сталося.

"Безкарність породжує нові злочини. У день гідності та свободи України в Сюртовскій ОТГ приймали присягу і співали угорський гімн. Виходить, що присягали на вірність сусідній державі?" — обурені автори поста.

На підтвердження своїх слів активісти розмістили відео, на якому видно і чутно, як місцеві депутати хором співають аж ніяк не український гімн.


Як повідомляв портал "Коментарі, Під час місцевих виборів розгорівся скандал між Україною і Угорщиною. Сьогодні, 26 жовтня, МЗС України вручив послу Угорщини в Україні Іштвану Ійдярто ноту протесту, мовиться в повідомленні міністерства.

Причина, кажуть в МЗС, факти політичної агітації угорських офіційних осіб на користь однієї з політичних партій на місцевих виборах України 25 жовтня. Йдеться про те, що міністр закордонних справ Угорщини Петер Сиярто закликав угорців, які живуть на Закарпатті, підтримати на місцевих виборах політичну силу КМКС "Партія угорців України". Про це він написав на своїй сторінці в Facebook прямо в день виборів. Висловив він підтримку і на користь діючого мера Берегово. Українська сторона рішуче виступила проти такої прямої агітації. У МЗС заявили, що публічні заяви офіційних осіб Угорщини, особливо в день виборів, коли зобов'язує виборча тиша, із закликами до українців угорського походження голосувати за певну партію — неприпустимі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини