Головна Новини Суспільство події На Мадагаскарі нове штормове попередження: до евакуації готується майже 150 тисяч людей
commentss НОВИНИ Всі новини

На Мадагаскарі нове штормове попередження: до евакуації готується майже 150 тисяч людей

Шторм "Бацірай" може змусити переїхати 150 000 осіб на Мадагаскарі, повідомляють агентства допомоги

5 лютого 2022, 10:26
Поділіться публікацією:

Співробітники допомоги у п’ятницю, 4 лютого, створили притулки для надзвичайних ситуацій і підготували пошуково-рятувальні групи на Мадагаскарі, коли тропічний циклон Бацірай насувався на острів менш ніж через два тижні після того, як шторм Ана вбив там щонайменше 58 людей. Про це повідомляє Reuters.

На Мадагаскарі нове штормове попередження: до евакуації готується майже 150 тисяч людей

Супутникове зображення показує, як циклон Бацірай рухається до Мадагаскару - Reuters

Очікується, що шторм, який буде потужнішим за Ану, із сильними опадами та вітрами зі швидкістю до 200 км (124 миль) на годину, за прогнозами, вижене до 150 000 людей зі своїх домівок на додаток до приблизно 130 000 людей, які були вимушені переїхати в результаті останнього циклону. 

"Ми всі дуже нервуємо, як ви можете собі уявити", — сказала Женевським журналістам Паскуліна Дізіріо з ВПП за відеозв'язком зі столиці Антананаріву.

Деякі прибережні райони вже евакуювали, а школи були закриті в п’ятницю, щоб частину з них можна було переобладнати в притулки, додала Дізіріо.

Йенс Лаерке з Управління ООН з координації гуманітарних питань сказав, що очікує "значного гуманітарного впливу", і сказав, що команди запасаються припасами та готують літаки для оцінки майбутнього збитку.

Під час останнього шторму десятки людей загинули в результаті зсувів, а будівлі обвалилися або були змиті. Очікується, що в суботу в Батсіраї випадуть сильні дощі з прогнозом до 30 сантиметрів, а в гірських районах – більше, повідомила Всесвітня метеорологічна організація (ВМО).

"Якщо цей дощ випаде на землю, яка вже насичена, це збільшує ризик повені", — сказала Клер Нулліс на тому ж брифінгу, попереджаючи про ризики можливої раптової повені.

Вона додала, що Батсірай ще може підвищитися з еквіваленту категорії 3 до категорії 4, перш ніж вийти на берег у східному Мадагаскарі в суботу, 5 лютого.

Протягом останніх років регіон неодноразово зазнавав сильних штормів і циклонів, які руйнували будинки, інфраструктуру та посіви та витіснили велику кількість людей.

Експерти кажуть, що шторми стають сильнішими та частішими, оскільки води тепліють через зміну клімату, а підвищення рівня моря також робить уразливими низинні прибережні райони.

Як повідомляли раніше "Коментарі", потужний циклон розбушувався на Мадагаскарі: стихія вбиває людей та руйнує вдома.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини