На Кіровоградщині попався озброєний до зубів "чорний археолог"

Топ-менеджер автозаправної станції виявився запеклим "чорним археологом"

На Кіровоградщині працівниками Служби безпеки України затримано "чорного археолога", який спеціалізувався на зброї та боєприпасах часів ІІ Світової війни та їх продажу представникам криміналітету. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Топ-менеджер автозаправної станції з Олександрії у вільний від роботи час займався протиправним хобі, здійснюючи розкопки на місцях де під час ІІ Світової війни велися запеклі бої.

Знайдену зброю та боєприпаси чоловік збував представникам криміналітету і навіть намагався організувати реалізацію незаконно надбаної зброї за кордоном.

Вдома у "чорного археолога" зберігались порох і набої, пістолет "Наган", рушниці "Мосіна" та обрізи таких рушниць, гранати "Ф-1".

Дії чоловіка підпадають ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України та караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, що в СБУ розповіли деталі щодо телефонної погрози невідомого вбити президента України Володимира Зеленського та здійснити збройну атаку на будівлю Верховної Ради України. "Телефонний терорист" телефонував напряму до СБУ з території Києво-Печерської лаври з телефону сторонньої жінки.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що співробітники Служби безпеки України на території Чернігівської області викрили криптоферму, організатори якої напряму до трансформатора під’єднали 150 одиниць комп’ютерної техніки. За 2 місяці діяльність "майнерів", які генерували криптовалюту у підпільних складських приміщеннях, потягла за собою 3 млн гривень збитків, за рахунок втручання в мережу автоматизованого обліку електроенергії.