На Донеччині рятувальники 9 днів боролися з лісовою пожежею

Рятувальники ліквідували лісову пожежу на території Лиманського лісництва, що на Донеччині

Протягом 9 днів надзвичайники цілодобово боролися з масштабною вогняною стихією, яка охопила велику територію Лиманського лісництва, що на Донеччині. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДСНС України.

Нагадаємо, що 15 вересня лісова пожежа виникла внаслідок ворожого обстрілу, після якого вогонь швидко поширився на велику площу через сильний вітер.

Загалом знищено 800,9 га лісу.

Завдяки скоординованим діям, рятувальники поступово локалізували осередки займання та врятували десятки гектарів лісу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Горить понад 240 гектарів лісу: страшна пожежа накрила Донеччину (ВІДЕО)

15 вересня вночі російські війська обстріляли місто Лиман, що на Донеччині, внаслідок чого виникло загоряння лісу. Через сильний поривчастий вітер вогонь розповсюдився у глиб лісу на сотні метрів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДСНС України.

На місці події працюють вогнеборці Донецького та Запорізького гарнізонів, працівники лісового господарства. Піротехнічні розрахунки обстежують шляхи під'їздів техніки та підходів особового складу до осередків займань. За допомогою БПЛА проводиться постійний моніторинг ситуації, організовано чергування надзвичайників поблизу населених пунктів для недопущення розповсюдження пожежі.

Читайте також: Масштабна пожежа, яка вирувала на Харківщині та Донеччині з початку вересня, знищила і пошкодила понад 350 будинків та інших будівель, з яких 121 була житлова у селі Студенок Оскільської громади Ізюмщини. Знищено 1620 гектарів лісового масиву. Про це журналістам повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Травмовано семеро людей. Люди вже повертаються, тому 170 постраждалих розміщено у вцілілих будинках села. Волонтери надали будівельні набори екстреного реагування. 24 людини виїхали до інших населених пунктів.