Міністр МВС розповів, скільки часу потрібно на розмінування України

Піротехніки ДСНС вже знешкодили близько 130 тисяч боєприпасів

У Міністерстві внутрішніх справ України розповіли про те, скільки часу знадобиться на розмінування території, яка була замінована та забруднена нерозірваними боєприпасами внаслідок вторгнення Росії. Про це йдеться в офіційному Telegram-каналі МВС України.

Так, за словами міністра МВС Дениса Монастирського, зараз заміновано та забруднено нерозірваними снарядами близько 300 тисяч квадратних кілометрів українських земель.

"Це половина території України. На розмінування у таких масштабах потрібно 5-7, а то й 10 років", - Денис Монастирський.

Зазначається, що з початку війни піротехніки ДСНС вже знешкодили близько 130 тисяч боєприпасів. Очищено близько 30 тисяч квадратних кілометрів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що в Запорізькій області ЗСУ знищили два російські склади боєприпасів і вантажівку з боєкомплектом. ВСУ дають гідну відсіч противнику. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Читайте також, що Байден висловився з приводу ідеї Кісінджера про обмін українських територій на мир з агресором. Байден наголосив, що Україна сама має вирішувати, що робити зі своєю територією. Читайте про це на нашому сайті.

Сайт "Коментарі" поінформували про те, що Зеленський запросив міста США до участі в українському амбітному проекті. Президент звернувся до мерів американських міст. Докладно про це читайте у нашій статті.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що пес Патрон відвідав у львівській лікарні поранених дітей: зворушливі фото. Популярний пес-сапер Патрон у Львові відвідав поранених дітей. Докладніше про це читайте у нашій статті.