Головна Новини Суспільство події Мережа АЗС «МОТТО» закликає президента Зеленського та міністра Авакова зупинити рейдерів-терористів
commentss НОВИНИ Всі новини

Мережа АЗС «МОТТО» закликає президента Зеленського та міністра Авакова зупинити рейдерів-терористів

Також у компанії є претензії до Мін'юсту, яке закриває очі на порушення законів

27 липня 2020, 18:50 comments1217
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день продовжуються рейдерські атаки на групу підприємств, які АЗС працюють під брендом "МОТТО", а при дивною мовчазної позиції антирейдерської комісії Мін'юсту та правоохоронців зберігаються загрози незаконної зміни власників та перереєстрації активів на підставних осіб-рейдерів. Про це в понеділок, 27 липня, на прес-конференції в Києві заявив адвокат Денис Мацкевич, який представляє інтереси компанії "МОТТО ТРЕЙДИНГ".

Мережа АЗС «МОТТО» закликає президента Зеленського та міністра Авакова зупинити рейдерів-терористів

Також, за словами директора і учредителя компанії ТОВ "Фріз Оіл Груп" (власник частини об'єктів АЗК, що працюють під брендом "МОТТО") Кирила Белошицкого, начиная з 2018 року, на мережу бренду "МОТТО" здійснюється тиск, а також є підтверджені факти неправомірних заходів — рейдерського захоплення і бандитизму.

"За підробленими паспортами у 2018 р. була здійснена перша фіктивний правочин. Були підписані так звані "установчі документи", якісь "протоколи", акти з підробленими підписами за підробленим паспортом, і цей факт встановлений досудовим слідством. В тому числі вже є експертизи, які підтверджують, що я, як засновник і директор даних підписів на документах не ставив", — розповів він.

За його словами, компанія "Фриз Оіл Груп" в правовому полі вже два роки захищає свої права, "в тому числі права інвесторів та інших співзасновників-акціонерів Групи "МОТТО", які працюють під цим брендом".

"Ми подали всі відповідні заяви в правоохоронні органи, звернулися в Мін'юст, але результат поки наявності – ми підозрюємо, що наші опоненти, використовуючи свій адмінресурс і фінанси, просувають цю ситуацію, можливо, завдяки корумпованість чиновників", — поскаржився він.

"Я і мої колеги – інші акціонери-учасники, які працюють під брендом "МОТТО", звертаємося до президенту, міністру юстиції, голів МВС та СБУ з проханням розібратися в цій ситуації, що б дали нам можливість працювати і не допустили ці факти бандитизму, рейдерства та неправомірного захоплення чужого майна", — заявив директор "Фриз Оіл Груп".

Ряд встановлених осіб причетний до цього тривалого терору компаній і рейдерського захоплення активів, які зараз не розголошуються в силу слідчої таємниці. Серед них колишні високопоставлені чиновники, співробітники правоохоронних органів, нотаріуси, адвокат, державні реєстратори.

Як додав адвокат Денис Мацкевич, рейдерські атаки відбуваються від "підставний індійської компанії "Аруди Венчурс Прайвіт Лімітед", а особи, які використовують її, підробляють документи, які потім подаються в різні органи державної влади, суди, правоохоронні органи та на на підставі цієї підробленої документації відбуваються незаконні реєстраційні дії, змінюються власники і керівники підприємств, відчужуються корпоративні права".

Він також пояснив, що логіка рейдерів зараз зрозуміла: з-за того, що в судах при публічних і змагальних процесах фіктивні документи втрачають юридичну силу, а реєстраційні дії скасовуються, опоненти намагаються домогтися свого за допомогою комісії Мін'юсту, яка одноосібно і непрозоро приймає рішення по рейдерським кейсів. А кулуарні маніпуляції навколо справи "МОТТО" стали очевидними ще з-за того, що комісія за заявою опонентів, за підробленими документів, порушення строків на оскарження (2 місяці) все-таки дивним чином прийняла скаргу правопорушників.

"Незважаючи на те, що слідство, а також експертизи, які проводяться в рамках кримінальної виробництва, встановлено, що "Аруди" є підставною компанією, що директора і її учасники не мають поняття про те, що тут відбувається від її імені, Мін'юст приймає скаргу... і завтра з дій, які проходили 2 роки тому в Держреєстрі, буде розглядатися ця скарга", — повідомив Денис Мацкевич.

Білошицький кирило у свою чергу додав, що в результаті такого терору, під ударом рейдерів сьогодні виявилися не тільки більш 150 заправок мережі та активи компаній, а понад 2,5 тис. працівників підприємств, які ризикують втратити свої робочі місця, а також члени їх сімей можуть залишитися без годувальників.

Так само держава недоотримає багатомільйонні платежі та збори до бюджету України, які оплачують підприємства, що працюють під брендом "МОТТО".

Як раніше повідомляли "Коментарі", співробітники "Семок" подякували Зеленського та Венедиктову за захист від рейдерів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини