Лікарі три тижні боролися за його життя: помер глава Подільського району Києва

Чиновник помер від наслідків коронавирусной інфекції

Від коронавірусу помер голова Подільської РДА в Києві Віктор Смирнов Лікарі три тижні боролися за його життя, але з ускладненнями хвороби впоратися не вдалося, повідомив мер Києва Віталій Кличко

Чиновник помер від наслідків коронавірусної інфекції.

"Понад три тижнів лікарі боролися за його життя. Але через ускладнення хвороби медицина, на жаль, не перемогла", - зазначив Кличко, висловивши співчуття родині та близьким чиновника.

Нагадаємо, в опитування масової вакцинації проти коронавірусу в Україні як і раніше залишається на порядку денному. Частина населення вже отримала свою першу щеплення, частина - розмірковує про необхідність такого кроку. Деякі сподіваються, що їм вдасться вибрати, яким препаратом вакцинуватися. За словами лікаря-анестезіолога Сергія Дуброва, на подібне розраховувати не варто. Як пояснив Дубров, вибір вакцини залежить не від особисто пацієнта і навіть не від лікаря, який робить укол. В першу чергу перерозподілом препаратів займається МОЗ. Фахівець додає, що в Україні існує затверджений графік вакцинації. Відповідно до нього є черговість отримання щеплення різними верствами населення. При цьому враховується і наявність різних вакцин.

Як повідомляли раніше, лікарі фіксують випадки так званого "довгого коронавірусу". Про це заявив академік, голова Комісії з біобезпеки та біозахисту при РНБО Сергій Комісаренко. За його словами, long covid - це наслідки перенесеного захворювання. Повідомляється, що цей синдром може тривати кілька місяців, супроводжуючись втомою і іноді проблемами з іншими органами. Експерт додав, що самого вірусу в організмі під час хвороби вже може і не бути. Як говорить Комісаренко, long covid - це вже захворювання без вірусу. У пацієнта можуть бути антитіла, але небагато.