18-річні юнаки підуть на війну: особливості мобілізації на окупованій території

На окупованих територіях проводять мобілізацію

У селах на тимчасово окупованих територіях зафіксовані чергові випадки призову 18-річних українців, які отримали паспорт РФ. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Центру національного спротиву.

“Українців призивають до строкової армії, але не секрет, що росіяни надалі змушують строковиків укладати контракти й відправляють на фронт. Варто зауважити, що все далі важче уникати отримання російського паспорта, адже без нього окупанти відмовляються надавати будь-які послуги й зростає ризик попасти під каток російської репресивної машини”, - йдеться у повідомленні.

Таким чином РФ вкотре порушує міжнародне право, яке забороняє призивати до окупаційної армії мешканців захоплених територій, чи навіть долучати їх до військового співробітництва.

Нагадаємо, що окупанти на тимчасово окупованих територіях Криму почали застосовувати досвід інших захоплених регіонів. Вони захоплюють чуже майно.

“Для виявлення майна людей, які залишили регіон через окупацію росіяни підключили постачальників комунальних послуг та бюро інвентаризації. В разі виявлення такого майна окупанти оголошують свою адміністрацію “єдиним спадкоємцем”, — йдеться у повідомленні. Детальніше про ситуацію в Криму читайте за посиланням.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що окупаційні війська продовжують штурмувати позиції українських захисників. Загалом, від початку доби вже відбулося 94 бойових зіткнення. Найбільше боїв зафіксовано на Курахівському напрямку. Детальніше про ситуацію на фронтах читайте за посиланням.