Катастрофа Ан-26: де і коли попрощаються з загиблими (ОНОВЛЕНО)

У катастрофі військового літака Ан-26 загинули 26 осіб з 27-ми, які перебували на борту

У Харкові призначили дату і час церемонії прощання з курсантами та офіцерами, загиблими під час аварії літака Ан-26. Вона відбудеться вже завтра, 29 вересня, на території міського Меморіалу слави. Про це розповів керівник регіонального відділення АрміяInform Віталій Саранцев, передає Укрінформ.

Як пізніше уточнив глава ОДА Олексій Кучер, мова йде тільки про одного загиблого.

"Сьогодні в мережі Інтернет та в ряді ЗМІ з'явилася неправдива інформація про те, що завтра о 09:00 на Меморіалі Слави відбудеться прощання із загиблими в авіакатастрофі під Чугуєвом курсантами і офіцерами. Як ви вже знаєте, ведеться слідство і поки здійснюються експертизи ДНК тіл загиблих, які триватимуть близько 2-3 тижнів. Прощання з 25 курсантами і офіцерами поки об'єктивно неможливо. Завтра о 09:00 ми проведемо в останню путь нашого сокола Вільхового Віталія, який вижив, але на жаль, на ранок 26 вересня помер у лікарні", - йдеться в повідомленні.

Військовий літак, на якому курсанти та офіцери Харківського університету повітряних сил здійснювали навчальний політ, розбився увечері 25 вересня недалеко від Чугуєва Харківської області. На борту в цей момент знаходилося 27 чоловік: 20 курсантів і 7 офіцерів. Вижити вдалося лише одному курсанту. За життя ще одного боролися лікарі, але врятувати хлопця не вдалося. У нього були опіки 90 відсотків тіла і організм просто не витримав больового шоку.

Публічна церемонія прощання відбудеться на території Меморіалу слави о 9 ранку.

Поки ж люди несуть квіти, свічки та іграшкові літачки до будівлі Університету повітряних сил, а також на місце катастрофи.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, яку версію аварії Ан-26 поки вважають основною. Зараз фахівці розшифровують чорні ящики. Тільки після цього стане відома остаточна причина катастрофи.