"Касети, фосфор - нам все дозволили, все пускаємо": опубліковано перехоплення розмови російського окупанта

Російські загарбники зізнаються по телефону, що їм дозволили застосовувати заборонені фосфорні та касетні засоби ураження

Служба безпеки України продовжує публікувати перехоплені телефонні розмови окупантів зі своїми родичами або бойовими товаришами. В одній із перехоплених розмов загарбник зізнався іншому, що керівництво дозволило їм застосовувати абсолютно все, що було заборонено міжнародними конвенціями.

За словами джерела, фосфорні та касетні засоби поразки є особливо небезпечним та негуманним видами озброєнь, які заборонені міжнародними конвенціями. Однак окупантами на них дали "дозвіл".

"Та всі чекають, коли Володьку (путіна, — ред) це все заї*є, він війська виведе і "Тополя" сюди накидає. А так усе, що міжнародними конвенціями було заборонено: касети, фосфор – нам усе дозволили, все пускаємо туди", – розповів один окупант другому.

У СБУ зазначають, що кожна перехоплена розмова російських військових увійде до матеріалів у міжнародних судах, щоб жоден російський військовий злочинець не уникнув покарання.

Нагадаємо, що радник мера Маріуполя Петро Андрющенко на своїй сторінці в соціальній мережі повідомив, що в Маріуполі вперше окупанти застосували фосфорні або запальні бомби. Окупанти своєю чергою заявили, що ними були використані запалювальні снаряди 9М22С із термітними шарами. Подробиці читайте у нашому матеріалі.

Також видання "Коментарі" інформувало читачів про те, що на одному з південних рубежів українськими військовими було виявлено снайперську пару російських окупаційних військ. Після визначення їх розташування оператори ССО використовували легкий міномет 60-мм калібру для відпрацювання мети. У Мережі опублікували відео.