Готуватися до найгіршого: у Києві не знають, що буде з водою найближчим часом

Що буде з постачанням води у Києві не знають навіть у “Київводоканалі”

Ситуація з постачанням водопровідної води у Києві викликає занепокоєння. До того ж не додають впевненості та заяви посадовців. Одні лякають апокаліптичними сценаріями, інші їх спростовують. Навіть у “Київводоканалі” не можуть дійти згоди, що ж буде з водою, якщо забруднена вода з Десни дістанеться місць водозабору. На інформаційний безлад щодо ситуації з водою у Києві вказав голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко, повідомляє портал "Коментарі".

“Якийсь … відбувається навколо “Київводоканалу”. Спочатку департамент охорони здоров'я КМВА розповсюджує документ, згідно з яким всім потрібно запастись питною водою, бо очікуються проблеми, у зв'язку з отруєнням води в річці Десна. Потім, Асоціація Укрводоканалекологія розповсюджує листа, де пише що це фейк, хоча такий документ отримали майже всі бюджетні установи”, - зазначив він.

На цьому, за словами голови Спілки, можна було б поставити крапку у питанні, однак ні - безлад триває.

У вівторок, 10 вересня, заступник директора ПрАТ "Київводоканал" Володимир Костюк зробив резонансну заяву. Він заявив, що Київ може залишитися без основного джерела питної води. Однак ввечері того ж дня у “Київводоканалі” повідомили, що заява їхнього представника – найбільш песимістичний сценарій. У пресслужбі “Київводоканалу” та додали, що наразі ситуація контрольована.

“Я, вже чесно … не можу зрозуміти. Мені води скільки купляти, на цілий тиждень чи на місяць наперед… І от скажіть, хто за цей інформаційний безлад повинен відповідати. СБУ ауууу!!”, - прокоментував ситуацію Олег Попенко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що отруєна вода фіксується в районі зруйнованого автомобільного мосту у Чернігові. також читайте, що стало причиною забруднення води.