Екоактивісти осквернили Стоунхендж: що сталося

Стоунхендж облили помаранчевою фарбою на знак екологічного протесту

У Великій Британії двоє активістів із групи Just Stop Oil провели провокаційну акцію, пофарбувавши древнє каміння Стоунхенджа в помаранчевий колір. Ця подія викликала широкий суспільний резонанс. Ніам Лінч, студентка Оксфорда, та 73-річний Раджан Найду заявили, що їхні дії спрямовані на привернення уваги до проблеми кліматичних змін.

Стоунхендж — це не лише популярна туристична пам'ятка, а й об'єкт, який охороняється законом, до якого навіть торкатися заборонено. Відвідувачі місця намагалися перешкодити активістам, але ті продовжили свою акцію, стверджуючи, що фарба безпечна для каміння.


Представники Just Stop Oil пояснюють свій вчинок бажанням змусити уряд вжити заходів щодо припинення видобутку нафти, газу та вугілля. Вони вважають, що такі радикальні методи допоможуть звернути увагу до екологічних проблем.

Дії активістів спричинили неоднозначну реакцію. Деякі підтримують цілі, але засуджують методи. Експерти побоюються, що такі акції можуть зашкодити не лише пам'ятникам культури, а й самій ідеї охорони навколишнього середовища.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Європа відома своєю багатою культурною спадщиною та історією. Однак, подорожуючи країнами Європи, необхідно знати не тільки про місцеві пам'ятки, але й про незвичайні закони , порушення яких може коштувати вам кругленьку суму.

Крім того, після закінчення пандемії Японія знову відкрилася для туристів, і кількість іноземців стрімко зросла. Однак не всі радіють такому напливу відвідувачів. У відповідь на збільшення кількості туристів та падіння вартості місцевої валюти, в Японії почали вводити нові тарифи , які змусять іноземців платити більше, ніж місцевих жителів.