Головна Новини Суспільство події Дві доби загострення на Донбасі: є загиблі і поранені — подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Дві доби загострення на Донбасі: є загиблі і поранені — подробиці

Крім забороненої зброї, російські окупанти використовують безпілотники та міни

13 квітня 2021, 12:42
Поділіться публікацією:

Останні дві доби поблизу лінії розмежування на Донбасі проходять досить напружено. Як повідомляють в штабі ООС, останнім часом збільшилася кількість обстрілів українських позицій російськими бойовиками. Тільки за вчора, 12 квітня, окупанти мінімум 15 разів використовували заборонену зброю, відкрито провокуючи на конфлікт.

Дві доби загострення на Донбасі: є загиблі і поранені — подробиці

Війна на Донбасі забрала ще два життя українських захисників. Фото із відкритих джерел

Варто зауважити, що ще близько тижня тому частота порушення режиму тиші окупантами не перевищували 7-8 разів на добу. Зараз же бойовики провокують із подвоєною силою. Крім уже звично використовуваних ними гранатометів, мінометів і різної стрілецької зброї почастішали застосування дистанційних мін та безпілотних апаратів.

Також неподалік лінії розмежування зафіксовані бойові машини піхоти, які також використовувалися під час обстрілів позицій українських військових.

Загострення, як і колишні кілька тижнів, проходить на ділянці неподалік Південного, Шумів, Новгородського, Зайцевого, Пісків, Золотого-4 і Кам'янки. На жаль, через отримання прицільного кульового поранення 12 квітня загинув один із українських захисників.

Варто відзначити, що це — не єдина смерть наших військовослужбовців за останні дві доби. Російські окупанти продовжують провокації і вночі, про що, станом на 7:00 12 квітня і повідомили в штабі Операції Об'єднаних Сил. Всього з початку доби було зафіксовано дві спроби спровокувати ВСУ.

Бойовики використовували безпілотник, щоб скинути на українських військових бойові гранати. Їх вибух і забрав життя одного із захисників. Ще двоє бійців відбулися пораненнями різної тяжкості, зараз вони перебувають під наглядом медпрацівників. Інцидент стався неподалік Майорського.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, як представники так званих "ЛДНР", за словами Леоніда Кравчука, впливають на переговори ТКГ з питань Донбасу.

Також на порталі можна дізнатися, навіщо, на думку представників Кабміну, Володимиру Путіну необхідна війна з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини