ДТП в Ніжині: правоохоронець на смерть збив військовослужбовця

ДБР розпочало розслідування смертельної аварії за участю керівника поліції

Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальну справу у зв'язку зі смертю військовослужбовця внаслідок дорожньо-транспортної пригоди (ДТП). За кермом автомобіля, який скоїв наїзд, перебував один із керівників Ніжинського районного управління поліції. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Інцидент трапився сьогодні приблизно о 11:00. Правоохоронець на службовому автомобілі прямував до одного з перехресть в центрі Ніжина, коли раптово на дорогу вибіг чоловік. Водій не зміг уникнути зіткнення, і військовослужбовець, який отримав травми, загинув на місці події.

Згідно з попередньою інформацією, водій був у тверезому стані.

Кримінальне провадження ведеться за статтею 286 Кримінального кодексу України, що стосується порушення правил безпеки дорожнього руху, яке призвело до загибелі людини.

Ведуться необхідні слідчі дії для всебічного та детального розслідування обставин цієї трагічної аварії.

Нагадаємо, в Україні за останні вісім місяців у дорожніх аваріях загинуло майже дві тисячі осіб. Це більше, ніж торік, на 10,5%. Загалом з січня по серпень в Україні сталося 16 621 ДТП. Причини та обставини ДТП варіюються, але основними факторами, що призводять до фатальних наслідків, залишаються порушення швидкості та правил маневрування. Всього через перевищення швидкості загинуло 1093 особи. Ще 305 смертельних випадків стались через неправильне маневрування водіїв.