Донеччина у вогні: пожежа розповсюджується з нереальною швидкістю

Четверту добу триває ліквідація масштабної лісової пожежі на Лиманщині

Через сильні пориви вітру та тривалу посуху вогонь швидко розповсюдився на значну територію Донецької області. Надзвичайники продовжують працювати над повною ліквідацією загоряння та запобіганням повторного спалаху. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДСНС України.

Станом на сьогодні вогонь пройшов уже площу близько 550 га. Загрози безпосереднього розповсюдження полум’я на населені пункти немає.

До ліквідації пожежі залучені 111 рятувальників та 26 одиниць техніки з ДСНС Донецької, Харківської, Кіровоградської та Вінницької областей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Понад 1000 гектарів лісу горить у двох областях: почалася евакуація

В Полтавському районі через великі пориви вітру та тривалу відсутність опадів вогонь стрімко поширився на значну територію. Наразі вогонь пройшов площу близько 700 га. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДСНС України.

Горить суха рослинність та лісова підстилка на площі близько 50 га. Евакуйовано 53 мешканців сіл Пудлівка, Дубина, Маньківка та Собківка. Інформація щодо пошкоджених домоволодінь та споруд уточнюється. На території Лиманського лісництва на Донеччині вогонь пройшов близько 350 га лісу. Наразі загрози розповсюдження вогню на населені пункти немає. До гасіння пожежі залучені понад 350 рятувальників та майже 70 одиниць техніки.

Читайте також: Масштабна пожежа, яка вирувала на Харківщині та Донеччині з початку вересня, знищила і пошкодила понад 350 будинків та інших будівель, з яких 121 була житлова у селі Студенок Оскільської громади Ізюмщини. Знищено 1620 гектарів лісового масиву. Про це журналістам повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Травмовано семеро людей. Люди вже повертаються, тому 170 постраждалих розміщено у вцілілих будинках села. Волонтери надали будівельні набори екстреного реагування. 24 людини виїхали до інших населених пунктів. Що робити людям, чиє майно повністю згоріло – читайте за посиланням.