До Сербії намагалися ввезти стародавні артефакти під виглядом українського паркету

Сербські митники затримали на в'їзді в країну велику археологічну колекцію з понад 2 тисяч антикварних предметів різних періодів, які намагалися провезти в вантажівці з паркетом.

Сербські митники нарахували 2 113 предметів, що представляють історичну цінність. Антикваріат відправлений на експертизу.

Сербські митники на прикордонному переході Сербська Црня затримали на в'їзді в країну велику археологічну колекцію, яка містить понад два тисяч антикварних предметів різних періодів. Артефакти намагалися ввезти в вантажному автомобілі, замаскувавши під паркет з України, пише Європейська правда.

Контрабанда знаходилася у вантажному транспортному засобі з румунськими номерами. Історичні цінності перевозив 46-річний громадянин Сербії, який заявив, що везе товар, вказаний у митній документації - український паркет.

Під час огляду були виявлені цінні предмети епохи бронзи, візантійського періоду, середньовіччя, а також предмети з археологічних культур стародавніх слов'ян і кельтів. Серед них підвіски, персні, наконечники для списів, стріл, сокир, а також булави, ложки, голки, різці, ключі, шпори, пряжки ременів, гудзики і монети. Всього 2 113 предметів.

Все знайдене буде відправлено на експертизу.

Нагадаємо, українська митна служба нарешті офіційно отримала нового керівника. Ним став колишній генеральний директор міжнародного аеропорту "Бориспіль" Павло Рябкін. Про це в своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко. Новий глава митної служби займав пост гендиректора аеропорту з 2017 року. Нагадаємо, що Кабмін звільнив з посади голови Державної митної служби Максима Нефьодова. Тоді ж звільнили заступників Нефедова - Роберта Зелді, Дениса Шендрика і Сергія Пєтухова.