Головна Новини Суспільство події ДБР провело обшуки у відомого адвоката Андрія Кузьменка
commentss НОВИНИ Всі новини

ДБР провело обшуки у відомого адвоката Андрія Кузьменка

На думку правозахисника Андрія Доманського, ДБР нехтує правами адвокатів

6 квітня 2023, 19:54 comments2858
Поділіться публікацією:
6 квітня працівники ДБР навідалися з обшуками до відомого українського адвоката Андрія Кузьменка. Силовики оглянули документи, що були частиною адвокатської таємниці та без пояснень вилучили авто юриста, авто дружини та транспорт, який належав юридичній фірмі. Про це повідомив адвокат, правозахисник, журналіст, громадсько-політичний діяч Андрій Доманський.

 На думку правозахисника, ДБР в черговий чинить свавілля та нехтує правами адвокатів.

ДБР провело обшуки у відомого адвоката Андрія Кузьменка

ДБР провело обшуки у відомого адвоката Андрія Кузьменка (фото з відкритих джерел)

"В будинку відомого у Києві адвоката обшук. Вдень до адвоката Андрія Кузьменко приїхали силовики і почали обшук, окрім будинку вимагали показати автівки. Кузьменко добровільно показав, що знаходиться всередині авто. Був здійснений огляд документів, які є адвокатською таємницею, до того ж з фіксуванням на відеокамеру, що є порушенням чинного законодавства. Після огляду без пояснення причин авто адвоката, авто дружини та авто яке належить юридичній фірмі були вилучені. Із будинку також були вилучені носії інформації, які також пов'язані з таємницею адвоката",- повідомив Доманський.
За словами Андрія Доманського на його колегу Андрія Кузьменка чинять тиск.
"Причини обшуку Кузьменко називає абсурдними, та вважає що силовики діють з грубим порушенням закону. І все відбувалося без будь-яких пояснень. На мою думку, здійснюється тиск на адвоката та в черговий раз ДБР чинить свавілля та нехтує правами адвокатів",- заявив Доманський.
Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ДБР затримало екскерівника митного поста “Чорноморськ-порт” на хабарі за експорт зерна. Експосадовець вимагав і отримав неправомірну вигоду за безперешкодний експорт зерна і видачу сертифікатів.

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини