Чоловік доньки Ірини Фаріон загинув на війні: деталі

Зять Ірини Фаріон загинув на війні в Україні

6 жовтня 2024 року стало відомо про загибель Василя Особи, чоловіка доньки відомої української мовознавиці та політичної діячки Ірини Фаріон. Він віддав своє життя, захищаючи Україну на Сіверському напрямку. Про трагедію повідомила його дружина, Софія Семчишин.

Василь Особа був бійцем "Легіону Свободи" та служив у 4-му батальйоні "Сила Свободи" бригади швидкого реагування Національної гвардії України "Рубіж". Маючи звання старшого солдата, він виконував обов'язки мінометника, захищаючи Україну у важких боях проти російських окупантів.

Донька Ірини Фаріон поділилася інформацією у соціальних мережах, супроводивши її зворушливими фотографіями з Василем і дітьми.

"Горіть у пеклі покидьки! Василя Особу вбито! Моя любов", - написала донька Фаріон

Одне з фото зображає Василя навколішки перед могилою Ірини Фаріон — його тещі, яку було вбито кілька місяців тому біля власного будинку у Львові.

Після загибелі Ірини Фаріон, яку убили у Львові 19 липня 2024 року, ця втрата стала ще одним важким ударом для її родини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у справі про вбивство Ірини Фаріон з'явилися нові подробиці. Одорологічна експертиза, аналогічна дактилоскопії, дозволяє ідентифікувати людину за унікальним запахом, який він міг залишити на міці злочину.

Також "Коментарі" писали, що підозрюваний у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон може уникнути в’язниці. Його адвокат вказав на важливу деталь у законі України. За словами адвоката, після можливого винесення вироку, підсудний може укласти контракт з ЗСУ, щоб не потрапити до в'язниці.