Головна Новини Суспільство події Чи пов’язані повені на Закарпатті з вирубкою лісів: Шмигаль відповів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи пов’язані повені на Закарпатті з вирубкою лісів: Шмигаль відповів

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що могло стати причиною масштабної повені на заході України

24 червня 2020, 17:54 comments2055
Поділіться публікацією:

Захід України охопила масштабна повінь, адже у регіоні за останні дні випало занадто багато опадів. Про це на брифінгу щодо ситуації з подоланням наслідків негоди розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Чи пов’язані повені на Закарпатті з вирубкою лісів: Шмигаль відповів

Фото: dsns.gov.ua

Повідомляється, що в Івано-Франківській області, ще з часів керівництва регіоном Шмигаля, працює система електронного чіпування всієї деревини, а контроль за вирубкою лісу є пріоритетним.

"Та норма опадів, яка випала тут за останні 3 дні, була в рази більшою, ніж може спожити карпатський ліс, який не витримав водні потоки, що сьогодні утворилися, — сказав Шмигаль. – Питання, як відбуваються ці трагедії, більше для науки, яка може визначити причини".

Шмигаль додав, що за останні 5 років на 20% скоротився об’єм виробництва та продажу лісу, зокрема, на Івано-Франківщині.

Крім того, глава уряду нагадав, що президент України Володимир Зеленський підписав зміни до "лісового кодексу", тому скоро розпочнеться аудіт.

Відзначається, що регіон потребує втілення програми водовідведення у всіх населених пунктах, це б дозволило перенаправляти воду й уникати руйнувань. Йдеться про зведення водозахисних споруд, берегових укріплень та дамб.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про зруйнування через повінь у західних областях України та початкові суми фінансової допомоги. Через сильні дощі, за словами прем’єр-міністра, декілька приватних будинків просто зникли з лиця землі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини